Térfigyelő kamera rögzítette a nyíregyházi kettős gyilkosságot, amelynek tettese egy féltékeny férj volt

2019. augusztus 29., 09:10

Szerző:

A Bors újabb információkat tudott meg a helyszínen arról a kettős gyilkosságról, amely hétfőn történt egy nyíregyházi panzióban. A gyanúsított féltékenységből lőtt le egy férfit, majd annak apját is. 

H. Miklós júliusban tudta meg, hogy feleségének viszonya lehet a későbbi áldozattal. Bár a rövid kapcsolatnak ekkor már vége volt, a kettős gyilkosság délelőttjén a nő a panzióhoz, vagyis a későbbi tetthelyhez ment, hogy korábbi szeretőjével kettejük jövőjéről beszéljenek. A férfi azonban nem akarta folytatni a viszonyt, és határozottan elküldte az asszonyt, aki ezután a féltékeny férjéhez sietett és kipakolt a szeretőjéről.

A Bors által megkérdezett ismerősök szerint az asszony egyenesen kiprovokálta Miklósból, hogy leckéztesse meg a férfit az őt ért sérelmekért és azért a hangnemért, amellyel közölte a nővel, hogy nincs tovább. A bíróság közleménye szerint H. Miklós felesége panaszáradata után féltékenységből és János lekezelő magatartása miatt még aznap délután elment a panzióhoz, a vita pedig vérfürdőbe torkollott.

Fotó: police.hu

A Bors úgy tudja, H. Miklós már a kertkapuban megcélozta felesége korábbi szeretőjét, aki az első lövés elől még el tudott menekülni. Berohant a panzió lépcsőházába, becsapta az ajtót, de H. Miklós a csukott ajtón keresztül egyetlen lövéssel megölte a távcsöves fegyverével. Őt is, mint a haldokló fia segítségére siető apát is hátba lőtte.

Az eseményeket a térfigyelő kamera is rögzítette, ezek a felvételek fontos bizonyítékok lesznek - mondta a Borsnak dr. Szilágyi László bírósági szóvivő. H. Miklósnak aznap egyébként lett volna egy tárgyalása testi sértés miatt. A sértett fél pont a felesége volt, akire féltékenységi rohamában emelt kezet. Ezt a tárgyalást a kettős gyilkosság miatt történt előzetes letartóztatás miatt elhalasztották.

A helybeliek úgy tudják, H. Miklós és felesége kapcsolatát az is beárnyékolta, hogy egyik nevelt gyerekük alig egy hónapja belezuhant a forró olajsütőbe, és testének 23 százaléka megégett.

H. Miklóst akár tényleges életfogytiglanra is ítélhetik minősített emberölésért.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.