444: Nyíregyházára berendelik a szakvizsgás háziorvosokat a kórházba

Köztük idősebbeket és krónikus betegeket is. 

2020. október 29., 18:34

Szerző:

Szabolcsban kórházi szolgálatra rendelik a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat 24 órás határidővel, köztük a veszélyeztetett korban lévőket, valamint krónikus betegeket is, írja a 444. Az ok: a nyíregyházi Jósa András oktatókórházban nem maradt elegendő beosztható orvos az intenzív osztályokra, illetve a koronás betegek kezeléséhez.  

A berendelt háziorvosok helyén így újabb lyuk keletkezik, amit nem tudnak betömni, mondják az érintettek - a háziorvosok sok covidos beteg kórházi ellátásra zúdulását akadályozzák meg. 

Az oldal értesülései szerint a kórházban már kb. 300 beteg fekszik, akik közül 20-30-an vannak lélegeztetőgépen. 

Ennek a kórháznak halt meg az igazgatója, Adorján Gusztáv a múlt héten koronavírusos megbetegedés következtében.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.