Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

58 kutyát mentettek ki tőbb nyírségi horrortanyáról, holnap dől el, hogy lecsukják-e az állatkínzókat

2020. július 2. 14:09 - szerző: 168 Óra

A Nyírbátori Járási Ügyészség a letartóztatását indítványozza annak a férfinak és nőnek, akik ingatlanjaikon szaporítási céllal nagyszámú kutyát tartottak olyan körülmények között, amelyek

veszélyeztették az állatok egészségét.

A nyomozási bíró holnap fog dönteni az ügyészség indítványáról.

A gyanúsítottakkal szemben – akik egyébként élettársak – már az elmúlt év márciusában nyomozás indult állatkínzás miatt, akkor a rendőrség az állatvédő szervezetek közreműködésével 108 kutyát szállított el az ingatlanukról.

A nyomozás során a rendőrség tudomása jutott, hogy a gyanúsítottak ismét a kutyák szaporításához kezdtek, mégpedig más ingatlanokon.

A nyomozók június 30-án kutatást tartott az újabb ingatlanokon, ahonnan 

58 kutyát, 7 kecskét és 5 macskát mentettek ki.

Az állatokat rendkívül szűk helyen tartották, etetésükről és itatásukról nem gondoskodtak, a szoptatós anyakutyák az éhezés következtében legyengültek. Hasonlóan jártak a gyanúsítottak által a kutyák szoptatása céljából vásárolt kecskék is. Egyik tanyájukon a gyanúsítottak olyan rövid láncon tartottak több kutyát is, hogy azok nem tudtak mozogni. Több anyakutyát is kölykeivel együtt az udvaron elhelyezett

hűtőládákba zártak, melyeknek tetejét egy karóval kitámasztották, hogy levegőhöz jussanak.

Az ügyészség szerint a férfi és a nő állatkínzás bűntettével gyanúsíthatóak megalapozottan, amelyért 3 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.