Koronavírus a nyírbátori menekültközpontban

2020. november 24., 11:09

Szerző:

A nyírbátori Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ őrei vagy más alkalmazottai hurcolhatták be kívülről a betegséget.

 

Két, idegenrendészeti eljárás alá vont külföldi is koronavírusos lett a nyírbátori Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban, emiatt feszült a légkör - írja a Népszava. A lap menekült forrása szerint koronavírus eleve lelassította a menekültügyi eljárást, hiszen még az sem tud hazautazni, akinek a kitoloncolási eljárása már lezárult, mert a repülőgépjáratok korlátozottan állnak rendelkezésre.

Az emiatt amúgy is feszült hangulatot fokozta, hogy néhány nappal ezelőtt többen is belázasodtak, köhögtek, de egészen addig nem végeztek teszteket, amíg egy nigériai befogadott jelezte, hogy nem érez szagokat és ízeket: két betegnél pedig a tesztelés kimutatta a koronavírus jelenlétét. Mivel az itt élők nem hagyhatják el a zárt intézményt és látogatókat sem fogadhatnak, ezért egyértelmű, hogy a befogadó központ őrei vagy más alkalmazottai hurcolták be kívülről a betegséget.

A rendőrség a Népszava érdeklődésére elismerte, hogy a nyírbátori őrzött szálláson idegenrendészeti őrizetben lévők közül két külföldi fertőződött meg koronavírussal, akik jelenleg a többiektől elkülönített helyen tartózkodnak.

 

 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.