Nyilvános megjelenéseket mondanak le fideszes politikusok, hogy ne kelljen a Strache-botrány miatt megszólalniuk

2019. május 21. 07:07 - szerző: Unyatyinszki György

Orbán Viktor sem hülye, ő is tudja, hogy ami Bécsben történt, az neki is szól – fogalmazott a Népszavának az egyik fideszes politikus, mikor a lap az Orbán Viktor egyik legerősebb szövetségese, az Osztrák Szabadságpártot vezető Heinz-Christian Strache alkancellár korrupciós botrányáról kérdezték.

A budai várban fogadta Orbán Viktor és a Fidesz vezető politikusai Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárt.
Fotó: Miniszterelnökség

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy a magyar kormány az osztrákok belügyének tekintik a Strache esetét. Tennék ezt úgy, hogy Strache számára Orbán volt a hivatkozási alap, hogy olyan médiaviszonyokat szeretne kialakítani - oroszok segítségével - egy korrupt paktummal, mint amilyet a magyar miniszterelnök létrehozott Magyarországon. Ráadásul annak a Heinrich Pecinának a neve is felmerült, aki átjátszott számos sajtóterméket fideszes köröknek, illetve személyesen találkozott Bécsben Orbánnal.

Az osztrák kormányválságba torkolló botrány miatt már mondott le nyilvános programot fideszes politikus a lap értesülései szerint, hogy ne kelljen az ügyben nyilvános véleményt formálnia.