Nyíltan, címlapon fenyegeti a hajléktalanokat a kormánypárti bulvárlap

Új szintre lépett a propaganda, a menekültek után már magyar állampolgárok a célpontok.

2018. november 9., 13:39

Szerző:

Meddig élnek vissza a hajléktalanok mindannyiunk türelmével? – ez a vastagon szedett szöveg olvasható a pénteki Ripost címlapján, amellyel a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó bulvárlap nyíltan beleállt a kormány hajléktalanellenes propagandájába. Hiába üldözték el a rendőrök a budapesti aluljárókból és közterekről az otthontalanokat – miután idén október 15-től az Alaptörvény kormánypárti módosításával ez lehetővé vált –, a Ripost főszerkesztője, Ómolnár Miklós úgy döntött: ez nem elég, ideje a lakosságot még jobban a hajléktalanok ellen uszítani.

A Ripost „bátor” újságírója félelmetes hatékonyságú oknyomozása során kiderítette, hogy a forgalmas közterületekről kiüldözött hajléktalanok többsége a közparkokban bújt meg. A cikk szerint „a környékbeliek viszont panaszkodnak, ugyanis a játszóterek sarkaiba is beköltöznek, és a nyilvános vécéket is hajléktalanok használják”.

Az, hogy a vécéhasználat jogát is megtagadnák a fedél nélküliektől, már önmagában szép teljesítmény, azonban a cikk következő részében úgy fogalmaz: „tarthatatlan hogy az utcán éljenek emberek, ott végezzék a dolgukat, a tisztálkodást és minden emberi körülményt nélkülözve”.

Arról persze a kormánypropaganda nem szól, hogy a magyar állam nem biztosít emberi körülményeket, semmiféle lakhatási támogatást az érintett embereknek, ahogyan orvosi, pszichológiai vagy egyéb szociális ellátásukat is civil szervezetek végzik el valójában. A kormányzati kommunikációval, s a magyar emberek ellen indított, gátlástalan Habony-gyűlölködéssel szemben tény:

  • 30 ezer hajléktalan emberre 11 ezer téli férőhely van a menhelyeken
  • 2017 októbere és 2018 március között 120 ember fagyott meg
  • 74-en a saját otthonukban fagytak halálra, mert nem tudtak fűteni
  • 2-3 millió magyar lakhatása veszélyeztetett, rezsi- és bérleti díj hátralékaik, hiteleik miatt
  • 2018 májusa és júniusa között 1350 embert lakoltattak ki, ami naponta 22 családot jelent
  • Eközben 477 ezer lakás áll üresen, ebből 10 ezer önkormányzati tulajdonban van.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.