Nyílt levélben állt ki a fideszes politikus a kirúgott szívsebész mellett

2018. október 6., 16:05

Szerző:

Két év után posztolt újra a Facebookon Tiffán Zsolt borász és volt fideszes parlamenti képviselő, aki most azért ragadott billentyűzetet, hogy védelmére keljen Székely László szívsebész főorvosnak, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) volt osztályvezetőjének. Azt írja, nem tud szó nélkül elmenni amellett, amit Székely Lászlóval művelnek, ugyanis neki köszönheti, hogy végül felépült a visszafordíthatatlan szívburok-gyulladásából. Méltatja, hogy a szívsebész főorvos őszintén elmondta neki, nem biztos, hogy túléli a beavatkozást, aztán pedig elmeséli, hogy mi hogyan történt, így azt is, hogy Székely László figyelemmel kísérte a műtét utáni rehabilitációját, a varratokat is szedte ki a testéből.

Székely Lászlót azért rúgták ki a GOKI-ból, mert másik kórházból hívott segítséget egy műtéthez. Egy olyan fiatal nőt operált, akinek egy hibás, már cserére szoruló implantátum volt a mellében. Székely és orvosi csapata szívbillentyű-műtétet hajtott végre a páciensen, akinek sérült implantátumát az operáció közben el kellett távolítani. Az orvos úgy döntött, hogy a betegnek ne kelljen hónapokig aszimmetrikus mellkassal élnie, elkerülendő egy újabb, operációt, plasztikai sebész segítségét kérte, aki ott helyben be is ültetett egy új mellimplantátumot. Ennek kapcsán Székely László a Népszavának adott interjúban azt állította, munka közben nem az járt fejében, hogy tilosban jár-e, hanem csak az, hogy mi a beteg érdeke. Minden valószínűség szerint a kirúgása miatt halt meg egy 55 éves férfi, és amíg a GOKI hamis állításokkal próbálja hárítani a felelősséget, és Székely Lászlót vádolja a beteg halála miatt, az ügyben felvetődik Kásler Miklós humánerőforrás-miniszter felelősségének a kérdése is. Bár Nagy Anikó egészségügyi államtitkár szerette volna elérni, hogy Székely László kitölthesse a felmondási idejét és műthessen, a szivárgó hírek szerint a tárcavezető ragaszkodott a szívsebész főorvos azonnali eltávolításához a GOKI-ból.

Ami Tiffán Zsoltot illeti, róla májusban kelt szárnyra a hír, hogy jordániai nagykövet lesz, baráti viszonyt ápol ugyanis Zaid Naffával jordániai üzletemberrel, tiszteletbeli konzullal, az Orbán-kormány által meghirdetett keleti nyitás egyik ügynökével. Zaid Naffa üzletemberként épített ki szívélyes viszonyt fideszes politikusokkal, ami után Jordánia Orbán Viktor kérésére tette meg tiszteletbeli konzullá. Neve akkor vált ismertté, amikor kiderült, hogy az FBI által is körözött, 2017 januárjában elhunyt szaúdi üzletemberrel, Gaith Pharaonnal párhuzamosan adott be állampolgársági kérelmet Magyarországon. kérelmet adott be a magyar hatóságokhoz, hogy megszerezze az állampolgárságot. A szaúdi milliárdos kérelmét Áder János köztársasági elnök utasította el, Zaid Naffaé pedig a Terrorelhárítási Központ átvilágításán akadt fenn a kockázatok miatt. Többedmagukkal – összesen kilencen voltak – ugyanazt a budapesti címet adták meg a kérelmükben, mégpedig a jordániai tiszteletbeli konzulátusként is működő Béla király út 2. B/C-t.  Annak ellenére, hogy a átvilágításon fennakadt, Zaid Naffa májusban a képviselők eskütételét és Orbán Viktor beiktatását is az Országgyűlés karzatáról nézhette végig, augusztus 20-án pedig az első sorból hallgathatta Áder János ünnepi beszédét.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.