Nyertek a Kétfarkúak, nem kérhetnek pénzt tőlük az aláírásgyűjtésért

2018. november 9., 08:46

Szerző:

Elsőfokon elvetette a Fővárosi Törvényszék az ajkai rendőrkapitányság érvelését, amellyel határozatban nem engedélyezte, hogy területhasználati díj lefizetése nélkül gyűjtsön november és decemberben aláírást a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) a Veszprém megyei város főterén – tudta meg a Mérce.

A bíróság, amely a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó ügyekkel foglalkozik, kimondta: az ajkai rendőrség rosszul döntött, amikor a Kutyapárt helyi tagjainak kérelmét, mely szerint a törvény hatálya alatt folytatólagos „közterületi nyilvános gyűlésként” jelentette be, elutasította. Arra hivatkozva tették ezt, hogy szerintük a gyűjtés már nem a gyülekezési, hanem a közterületi rendtartási törvény hatálya alá esik – mint mondjuk egy kirakodóvásár – amelyért így használati díjat is elkérhetnének.

Az MKKP a Hadházy Ákos volt LMP-s társelnök által szeptemberben meghirdetett kezdeményezésben segített Budapesten és más városokban is, amelynek célja: egymillió aláírást összegyűjteni egy népszavazás kiírása érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon a hamarosan felálló Európai Uniós Ügyészséghez.