Nyert a TASZ, az Emmi nem titkolhatja tovább a kórházi fertőzések adatait

2018. április 24., 20:18

Szerző:

Másodfokon pert nyert a Társaság a Szabadságjogokért a kórházi fertőzések adatainak ügyében. A jogerős ítélet szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának ki kell adni a kért adatokat – tájékoztat a jogvédő szervezet közösségi oldalán.

A TASZ közérdekű adatigénylést nyújtott be a minisztériumhoz, hogy adják ki, 2015-ben és 2016-ban kórházanként milyen kórházi fertőzések történtek. Az Emmi ezt arra hivatkozva tagadta meg, hogy személyes egészségügyi adatokról van szó.

Első fokon a bíróság az Emminek adott igazat, most másodfokon a TASZ-nak. A szervezet azzal érvelt, hogy adatgyűjtést végeznek. A bíróság szóbeli indoklásában megerősítette, hogy közérdekről van szó, ezért az adatokat nyilvánossá kell tenni. Az Emminek 15 napon belül kell ennek eleget tennie.

Az adatok feldolgozása után nyilvánosságra hozza azokat és a következtetéseket is a TASZ.

 

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.