Nyelvtani feladatsorba csempészték a migránsokat, bár látszólag politikai töltet nélkül

2019. január 30., 18:18

Szerző:

Nagy port kavart a Facebook-on annak az interneten kitölthető nyelvtani tesztnek az egyik felelet-választós feladata, amelyen feltűnt a Fidesz és Orbán Viktor kedvenc szava, bár látszólag mindenfajta politikai töltet nélkül.

Az alapítványi keretek között működő Bendegúz Akadémia, egyébként tanulmányi versenyre készült feladatsorának többi kérdésében még nyomokban sem voltak érzékeny szavak vagy kifejezések. Ám ez az eset is jelzi, mennyire feszültté vált a közbeszéd az állandósult kormánypropaganda miatt.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.