Novák Katalin szerint egy egyedülálló nőnek nincs joga gyermeket vállalni

Mert megfosztja a gyermeket attól, hogy anyja és apja is legyen.

2018. november 26., 20:00

Szerző:

Novák Katalin, az Orbán-kormány család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Baló György vendége volt az RTL Klub hétvégi műsorában, ahol többek között a nemzeti konzultációt tárgyalták ki. Az államtitkár a műsorban hangsúlyozta már a Családok Éve plakátokról ismert tételt, miszerint család az, amelyik édesanyából, édesapából és gyerekekből áll – írja a hvg.hu.

A téma a nemzeti konzultáció miatt vetődött, amelynek egyik kérdése azt tudakolta, a válaszadó  

egyetért-e azzal az alapelvvel, miszerint egy gyermeknek joga van anyához és apához.

Úgy tűnik, Novák számára már az is szentségtörés, ha valaki egyedül vállal gyereket.

– Mostanában, mintha megfordulna ez a logika, és nem a gyermek oldaláról közelítünk. Nem azt mondjuk, hogy a gyermeknek mennyiben van joga ahhoz, hogy szerető édesanya és édesapa mellett nőjön föl. Ez mintegy olyan joggá vált, az, hogy gyerekem legyen, hogy nekem legyen gyerekem, mint felnőttnek, nem a gyermeknek ahhoz, hogy szerető szülei legyenek, hogy megváltozni látszik ez a típusú logika

– jegyezte meg.

A műsorvezető közbeszúrta, hogy mintha az államtitkár valamit nem akarna kimondani, és kéri, mondja el, mire utal.

– Rengeteg ilyen helyzet lehet. Az, hogy valaki azt gondolja egyedülállóként, hogy neki joga van ahhoz, anélkül, hogy lenne párja, neki joga van ahhoz, hogy neki gyereke legyen, és ezt a jogot vívja ki magának, az a gyermek oldaláról megközelítve megfosztja a gyermeket attól, hogy neki édesanyja és édesapja legyen. Ez szerintem egy olyan helyzet, amikor a gyermeknek az érdekét kell védenünk

– állapította meg.

Baló rákérdezett, hogy akkor egy egyedülálló édesanyának nem is lehet gyereke. Novák Katalin erre azt feleli, hogy szerinte az, hogy egy egyedülálló nő egyedül vállaljon gyermeket, az más helyzet, mint amikor valakivel közösen vállal, de később szétválnak a szülők. Az államtitkár egyébként a válásokat is visszacsinálná, de legalábbis együttműködésre kényszerítené az elvált szülőket a gyereknevelés terén.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.