Novák Katalin szerint az Orbán-kormány mindent megtesz, hogy a fiatalok Magyarországon akarjanak maradni

2018. november 20., 16:11

Szerző:

Nagyon súlyos történelmi bűn, hogy felnőtt úgy egy generáció Magyarországon, hogy nem volt tudomása arról, élnek a határon túl is magyarok.

Választás 2018 - A Fidesz eredményváró rendezvénye
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szerencsére voltak olyan emberek, akik megmutatták, hogy igenis magyarok élnek más országokban is, mint Halzl József, a Rákóczi Szövetség alapítója, örökös tiszteletbeli elnöke, vagy mint Rátgéber László kosárlabda-mesteredző, aki női és férfi sportolókkal együttműködve példaértékűt alkotott – jelentette ki hétfőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyi államtitkára, a Fidesz alelnöke a tavaly létrehozott Magyar Fiatalok díj idei átadóján.

A Magyar Idők szerint az államtitkár szerint a kormány célja, hogy minden segítséget megadjon azoknak a fiataloknak, akik Magyarországon szeretnének élni, dolgozni, családot alapítani. Ezért segítik az oktatást, a tehetségek kibontakoztatását, a fiatalok munkába állását és az otthonteremtést.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.