Novák Katalin: a nőknek nem kell a férfiakkal versengeniük

2020. december 14., 11:52

Szerző:

Örüljenek inkább, hogy szülhetnek gyereket és még mások terheit is képesek átvenni.

 

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter animációkkal gazdagon ellátott videóval jelentkezett, amelyben a kormány nőkkel kapcsolatos politikájával kapcsolatban osztja meg a gondolatait – vette észre a hvg.hu.

Novák a videóban a társadalmi nemek (gender) közötti jövedelmi egyenlőtlenségekről szólva azt mondta, a nők ne higgyék, hogy folyton versenyezniük kell a férfiakkal, és legalább olyan beosztással, legalább akkora fizetéssel kell rendelkezniük mint a másiknak.

Ehelyett azt kéri, a nők örüljenek, hogy „megadatott számunkra a szeretet és a másokról való gondoskodás szépsége”.

Érvelése szerint a nőknek nem kell választaniuk az anyaság és a karrier között, és azt kéri tőlük, hogy ne mondjanak le a „privilégiumaikról” egy „rosszul értelmezett emancipációs küzdelemben”.

Beszél arról is, hogy a gyermekáldásra sem könnyű igent mondani, de szerinte a nők vállalják a felelősséget, merjenek bátor döntéseket hozni, mert rengeteg terhet elbírnak.

„Annyi erőt kaptunk, hogy a vállunkra tett terheket elhordozhassuk, sőt meggyőződésem, hogy nekünk, nőknek annyi erő adatott, hogy még mások terheit is képesek vagyunk átvenni.” – fogalmazott a miniszter asszony.

A videó itt tekinthető meg:

  

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.