Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Novák Katalin: Európa öngyilkos politikát követ, ha lemond az európai gyerekek születéséről

2019. március 29. 16:38 - szerző: MTI

– Több európai ország a migrációt tartja válasznak a demográfiai problémákra, de Európa öngyilkos politikát követ, ha lemond az európai kultúráról és az európai gyerekek születéséről – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a 13. Családok Világkongresszusa (WFC) pénteki nyitónapján az olaszországi Veronában.  Magyarország és Olaszország szövetséges Európa határainak védelmében, a keresztény kultúra megőrzésében és a családközpontú politikában - tette hozzá sajtótájékoztatóján.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A politikus, aki az Orbán- kormány családpolitikáját és ennek eredményeit mutatja be a rendezvényen, a kongresszus szombat délutáni zárószekciójában szólal fel, amelyben Lorenzo Fontana tárca nélküli olasz családügyi miniszter, Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga kormánypárt vezetője és Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párt elnöke is beszél, Matteo Salvinivel pedig leül egy kétoldalú tárgyalásra is.

Az Orbán-kormány családpolitikai intézkedéseit – amelyekről a miniszterelnök tett bejelentést a február 10-i évértékelő beszédében – a kommunista Laoszban is ismerik már.