Negyedmilliárd forintból szolgáltat vidám nótaszót a közmédiának a Habony-közeli producer, Fábry Sándor pedig 430 millióért humorizál

2019. július 9., 18:07

Szerző:

Törvényi kötelezettsége az MTVA-nak nyilvánosságra hozni minden olyan szerződést, amelyet a közmédia 5 millió forint feletti értékben köt meg.

Ezt most is megtette az MTVA, és ennek köszönhetően egyebek mellett kiderült az is, hogy a Habony Árpád (egykori miniszterelnöki tanácsadó) köréhez sorolt Apropó Média Produkciós Kft. továbbra is sok pénzért gyárthat műsorokat a köztévének. Az Apropó vezetője Blázy András, aki korábban sokáig Habony jóbarátjával, Halkó Gabriellával közösen vezette a produkciós céget – írja a 24.hu.

A legfrissebb szerződéslista szerint 256 millió forintért gyárthatják a Jó ebédhez szól a nóta című nótázós műsort és szinte forintra pontosan ugyanennyi pénzért alkotta meg a Maradj Talpon! című kvízműsort is a cég.

Jó ebédhez szól a nóta
Fotó: Youtube

A Noé barátai – Minden, ami állat című ismeretterjesztő sorozat 77,4 millió forintból foroghat. A CHI – A belső erő című magazinműsor 23,2 millióból készül egy év alatt.

Fábry Sándor cége, a TRISÓ Produkciós Kft. 123 millióért gyártja a Kabaré című műsort illetve az újévi BUÉK adását, a Fábry Show-t pedig 304 millió forintért szállítja a showman az MTVA-nak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.