Nógrádi György: Megbukott a német migrációs politika, a kisember nem érti, mi történik Brüsszelben

2019. május 26., 10:04

Szerző:

Az MTI idézi, amit biztonságpolitikai szakértő nyilatkozott az M1-en, eszerint pedig a német kormány migrációs politikája csőd. Németországból – fejtettr ki Nógrádi György – kiutasítottak negyedmillió embert, akinek esze ágában sincs elmenni. Egyes bűncselekményeknél 90 százalékot is eléri a migránshátterű elkövetők aránya, és a migránsok nem akarnak dolgozni - riogatott a szakértő, hozzáfűzve, hogy eközben nem tudni ki lesz Angela Merkel utóda, és érezhető, hogy a német közéletet azért uralja a környezetvédelem, hogy ne kelljen a migrációról beszélni. A kisember nem érti, mi történik Brüsszelben, és mindennek meglehetnek a következményei az EP-választáson - mondta Nógrádi György.

Azt csak halkan jegyezzük meg, hogy a statisztikák szerint 2018-ban Németországban az 1992 óta nem látott szintre esett vissza az ismert bűncselekmények száma – csökkent a betörések a lopások és szexuális zaklatási esetek száma is –, ami pedig Angela Merkelt illeti, a német kancellár 2021-ig marad hivatalban, a helyét pedig minden valószínűség szerint Annegret Kramp-Karrenbauer veszi át, akit decemberben választottak meg a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökének. Angela Merkel többször is hitet tett amellett, hogy a pártelnök viselje a kancellári tisztséget is.

Nógrádi Györggyel 2017 októberében készítettünk interjút, ide kattintva olvashatják el.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.