Megalakult a Nógrádi Polgármester Asszonyok Közössége, gyorsan meg is hallgattak egy stílusszakértőt

2020. március 6., 10:52

Szerző:

Varsány polgármestere, Kanyó Judit a Facebookon jelentette be, hogy miután Nógrád megye 131 településén 35 nőt választottak meg polgármesternek tavaly októberben, ideje volt összefogniuk, és megalakítaniuk a közösségüket – fedezte fel a hvg.hu.

„A nőknek helyük van a politikai életben! Azoknak legalábbis biztosan, akik elég erőt, tehetséget, energiát éreznek magukban ahhoz, hogy egy faluközösség érdekében és annak boldogulására, javára tevékenykedjenek, s ezt úgy képesek tenni, hogy mindez számukra nem teher, hanem megtisztelő feladat. Ahogyan a férfiakra igaz, úgy a nőt sem a női mivolta, hanem

a tudása, komolysága, lelkiismeretessége, hozzáértése, rátermettsége teszi alkalmassá a politikai pályára”

– írta Kanyó Judit.

Íme a teljes poszt, amelyből sok egyéb mellett kiderül még, hogy a közösség tagjai meghallgatták Schiffer Miklós stílusszakértő tanácsait, tekintve, hogy „a jó megjelenés fél siker.”

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.