Eljárást indít a Médiatanács az M1 bemondója, a trafikos családban élő Németh Balázs miatt a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. ellen

2019. december 5., 10:50

Szerző:

Több állampolgári bejelentés is érkezett a Médiatanácshoz amiatt, hogy Németh Balázs, az M1 Híradójának bemondója október 21-én saját véleményt fűzött a Hadházy Ákos képviselő parlamenti akciójáról szóló hírhez. 

Emlékezetes, hogy a független képviselő „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” feliratú táblát tartott a parlamenti pulpitus elé, miközben Orbán Viktor kormányfő a választások utáni értékelő beszédét tartotta. Bár a fideszes képviselők közbelépése miatt Hadházynak arra már nem maradt ideje, hogy a „Lónak a f..szát!” feliratú tábláját is felmutassa, Németh Balázs – ahogy egyébként a teljes kormánypárti média – csak ezt az üzenetet tette szóvá.

Az adásban úgy fogalmazott, hogy

„Eddig épeszű ember, épeszű ember, nehezen tudta volna elképzelni, hogy ilyen trágár szöveget mutogat egy képviselő a parlamentben, de ma ez is megtörtént.”

Csütörtökön a Médiatanács úgy döntött, eljárást indít a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-vel szemben az ügy kivizsgálására – írja a 444.

A portál emlékeztet, hogy a Médiatanács öt évvel ezelőtt is indított már eljárást Németh ellen, mert a Híradóban tette helyre a kormánnyal kritikus hírportálokat. 2015-ben kiderült, hogy Némethék családi cége 2012 óta kapott pénzt az állami sportberuházásokkal is foglalkozó Nemzeti Sportközpontoktól.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.