Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Pornósztárral mulatozott az üzleti elit partiján a lassan celebbé váló, Magyarországon menekültként élő Nikola Gruevszki

2019. július 12. 08:25 - szerző: 168 Óra

A Budapest Business Party pár éve a városban élő magyar és külföldi üzletemberek kapcsolatépítő eseményeként indult el, korábban még az állami Eximban finanszírozásával, ám az idei fotók tanúsága szerint átalakulóban van a party vendégköre. A 24.hu szúrta ki az esemény Facebook-galériájában, hogy idén ellátogatott az újságok és a nyilvánosság elől bujkáló Nikola Gruevszki, a hazájában korrupció miatt börtönbüntetésre ítélt egykori macedón miniszterelnök is.

Gruevszki kiadatását kérte a macedón kormány, ám a magyar bíróság a közelmúltban úgy döntött, hogy márpedig az elítélt Gruevszkit nem adja át a macedón hatóságoknak.

Fotó: Budapest Business Party/Facebook

A Gruevszki mellett álló magasabb férfi Alessandro Farina, a BBP-t szervező ITL-Group tulajdonosa. A cége tanácsadói tevékenységet végez, a hírportál szerint tavaly már több mint félmilliárd forintos árbevételt ért el a cég.

2016-ban az Eximbank is szponzorálta az eseményt, azaz állami bank, ami elvileg magyar érdekeltségek külföldi befektetéseit támogatja, de néha kormányközeli milliárdosokat segít hozzá magyar tévécsatornák megvásárlásához, mint az Andy Vajna és a TV2 esetében is történt.

A fotók tanúsága szerint a parti vendégköre igencsak átalakulóban: a magyar menedékjogot élvező bukott macedón politikus mellett megjelent a Magyarországon élő pornócsillag és producer, Rocco Siffredi is.

Fotó: Budapest Business Party/Facebook