Budapesten vert meg egy nőt a nigériai férfi, akit a német hatóságok is köröztek

2020. február 17., 21:03

Szerző:

A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte egy 31 éves nigériai férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint múlt év decemberében bántalmazott egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen. Az illegálisan Magyarországon tartózkodó férfit testi sértés miatt a német hatóságok is keresték – közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

Az eset 2019. december 7-én, 23 óra körül történt egy V. kerületi szórakozóhelyen. A férfi udvarolni próbált a nőnek, aki ezt visszautasította, s el is tolta magától, ám erre a férfi

ököllel arcon ütötte a nőt, majd elmenekült a helyszínről. A sértett akkor nem tett feljelentést.

Ugyanezen a belvárosi helyen szórakozott a korábban bántalmazott nő múlt szombat éjjel, amikor felismerte támadóját. A nő bejelentésére a rendőrök kiérkezéséig a biztonsági őrök visszatartották a férfit.

Az V. kerületi rendőrkapitányságon megállapították: a feltételezett elkövető, C. C. Awuzieke illegálisan tartózkodik az országban.

A 31 éves nigériai férfi a gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el. Adatainak ellenőrzésekor kiderült, hogy

ellene a müncheni ügyészség testi sértés miatt nemzeti elfogatóparancsot adott ki.

 

 

 

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.