43 milliós csalás miatt nyomoznak Erzsébetvárosban

Az Erzsébetváros Kártyákkal történhetett csalás.

2020. december 12., 15:25

Szerző:

"Egy fideszes vállalkozó 43 millió forintot kapott az előző városvezetéstől, majd miután lebukott, és rendőrségi nyomozás indult ellene, átnevezte a cégét Niedermüller Kft.-re" - idézi a DK közleményét az atv.hu. Niedermüller Péter a tavalyi választások előtt ígéretet tett arra, hogy visszamenőlegesen is fel fogja tárni a Fidesz korrupciós ügyeit.

Az Erzsébetváros kártyák kétéves üzemeltetésére tavaly augusztusban kötöttek szerződést a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft.-vel, a cég pedig két évre előre megkapta a szerződés szerint neki járó pénzt még a választások előtt. "A tavalyi győzelem után az ellenzéki városvezetés számonkérte a céget, akik két hónap alatt sem tudták megmondani, mit csináltak ezért a 43 millió forintért. Az előző városvezetés tehát úgy fizetett a haveri cégnek, hogy az azóta sem végzett semmilyen munkát, sőt, miután a fideszes cégvezető lebukott, gyorsan átnevezte a cégét Niedermüller Kft.-re, és lefoglalta a niedermullerkft.hu webcímet is" - mondta a kerület DK-s polgármestere. Niedermüller az önkormányzat nevében feljelentést tett a cég vezetője ellen, az ügyben rendőrségi nyomozás zajlik jelentős kárt okozó csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.