Akasztófán lógó Dávid-csillagot rajzoltak az egyik budapesti ellenzéki képviselőjelölt plakátjára

2019. szeptember 19., 18:04

Szerző:

Antiszemita gyűlöletcselekmény miatt feljelentést tett Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció összellenzéki támogatással induló Vii. kerületi polgármester-jelöltje, mert az egyik erzsébetvárosi képviselőjelölt, Borka-Szász Tamás  kampányplakátjára valaki egy akasztófán lógó Dávid-csillagot rajzolt – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a két politikus.

A plakátrongálásra egy választó hívta fel Borka-Szász Tamás figyelmét. Niedermüller Péter a rendőrség előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az eddigi kampány egyik legdurvább és legmegdöbbentőbb eseményéről van szó. Szerinte ami történt, az antiszemitizmussal szembeni zéró toleranciáról szóló kijlelentések ellenére összefügg az Orbán-kormány politikájával. – Jól tudjuk, legutóbb például Vácott volt erre példa, hogy két világháború közötti antiszemita politikusoknak állítanak szobrokat – emlékeztetett.

Az ügyben kiadott egy közleményaz erzsébetvárosi Fidesz is.Eszerint a kormánypárt helyi szervezete mélységesen elítélik az ilyen és ehhez hasonló jogsértő cselekedeteket, és bízik benne, hogy az elkövetőt mielőbb felelősségre vonják.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.