Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Irgalmatlan összeget, 104 milliárd forintnyi osztalékot vágtak zsebre tavaly a NER oligarchái

2019. november 13. 14:05 - szerző: 168 Óra

Csak az 500 legnagyobb nyereséget elért vállalkozás rangsorában szereplő, közismerten kormánykedvenc cégek tavalyi eredménye után 104 milliárd forint osztalék ütötte az emblematikus oligarchák markát – írja a csütörtökön megjelenő HVG.

A lap cikke szerint a az Orbán-kormány regnálása alatt, jobbára közbeszerzéseken hatalmasra nőtt cégcsodákból nem kevés került be a rangsorba, az 500 között 40 ilyenre bukkantak. A többségük állami tenderek sorozatos győzteseként hízott nagyra.

A magyar válogatott mérkőzését a díszpáholyból személi Hernádi Zsolt (b), Garancsi István, Polt Péter, Orbán Viktor és Csányi Sándor,
Fotó: M4 Sport

Különösen az építőiparban jellemző ez:

az ötszázas rangsor 37 építőcége között 16 olyat találni, amelyek tulajdonosai a kormányfő – vagy a kormányfői vő – szűkebb-tágabb baráti körébe tartoznak, illetve az e körbe tartozókkal szoros üzleti kapcsolatban állnak.

A nagy klasszikus Mészáros Lőrinc, akinek 15 érdekeltsége tűnik fel a legnagyobb nyereségű 500 cég sorában. Ugyanakkor Tiborcz István miniszterelnöki vő BDPST Zrt.-je például az 544. helyen szomorkodik a maga alig több, mint egymilliárd forintos adózott eredményével – derül ki a lapból.