Térképre tették a NER-közeli éttermeket és hoteleket, hogy a kedves vendég is tudja, kinek a zsebét tömi

2020. június 16. 14:57 - szerző: 168 Óra

A politikai klientúraépítés folyamatát, a kormánypárti politikai elit és a hazai vállalkozói réteg egy részének összefonódását mutatja be az idegenforgalom és a vendéglátóipar példáján a K-Monitor legújabb projektje, a NER HOTEL.

Egy térképes adatbázisba szedték össze azokat a vendéglátó-, idegenforgalmi- és szálláshelyeket, amelyek politikailag exponált személyekhez köthetők.

Mészáros Lőrinc egyik szállodája a sok közül: az egerszalóki Saliris hotel
Fotó: Hunguest Hotels

A NER HOTEL célja, hogy ezekről az érdekeltségeiről „hiteles és rendszerezett információt kínáljon, ami segíthet azoknak, akik a pénztárcájukkal szeretnének szavazni a politikai hátszéllel segített vállalkozói réteg további térhódítása és a politikai klientúraépítés ellen" - áll az adatbázist/alkalmazást bemutató összefoglalóban.

 

 

A térkép összeállításában önkéntesek segítettek, s voltak olyanok is, akik pénzzel támogatták a projektet – mondta el hétfő este a Klubrádióban a K-Monitor munkatársa, Merényi Miklós. Szerinte „már nem csak néhány újságírót zavar ez a szemérmetlen gazdagodás, hanem nagyon sok olvasót, hírfogyasztó polgárt is."

(A 444 nyomán)