Térképre tették a NER-közeli éttermeket és hoteleket, hogy a kedves vendég is tudja, kinek a zsebét tömi

2020. június 16., 14:57

Szerző:

A politikai klientúraépítés folyamatát, a kormánypárti politikai elit és a hazai vállalkozói réteg egy részének összefonódását mutatja be az idegenforgalom és a vendéglátóipar példáján a K-Monitor legújabb projektje, a NER HOTEL.

Egy térképes adatbázisba szedték össze azokat a vendéglátó-, idegenforgalmi- és szálláshelyeket, amelyek politikailag exponált személyekhez köthetők.

Mészáros Lőrinc egyik szállodája a sok közül: az egerszalóki Saliris hotel
Fotó: Hunguest Hotels

A NER HOTEL célja, hogy ezekről az érdekeltségeiről „hiteles és rendszerezett információt kínáljon, ami segíthet azoknak, akik a pénztárcájukkal szeretnének szavazni a politikai hátszéllel segített vállalkozói réteg további térhódítása és a politikai klientúraépítés ellen" - áll az adatbázist/alkalmazást bemutató összefoglalóban.

 

 

A térkép összeállításában önkéntesek segítettek, s voltak olyanok is, akik pénzzel támogatták a projektet – mondta el hétfő este a Klubrádióban a K-Monitor munkatársa, Merényi Miklós. Szerinte „már nem csak néhány újságírót zavar ez a szemérmetlen gazdagodás, hanem nagyon sok olvasót, hírfogyasztó polgárt is."

(A 444 nyomán)

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.