Országos népszavazást kezdeményezne a dél-pesti atlétikai stadionról a Momentum

2019. november 21., 08:43

Szerző:

Országos népszavazást kezdeményezne a dél-pesti atlétikai stadion megépítése ellen a Momentum. Ha a kormány nem teljesíti a főváros feltételeit – többek között az egészségügy fejlesztését – , megkérdezik a magyarokat arról, szeretnének-e 120 milliárdból atlétikai stadiont építeni - mondta a Momentum elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában

Fekete-Győr András elmondta: a Momentum támogatja egy multifunkcionális kézilabdacsarnok megépítését, a  stadion terveit viszont a jelenlegi formájában ellenzi. A Fővárosi Közgyűlés várhatóan a jövő heti ülésén határozza meg a feltételeit, ezek az egészségügyre és az atlétikai projekt átalakítására vonatkoznak majd.

Fekete-Győr kétli, hogy a kormány az Egészséges Budapest programot teljesíti. Ha valóban nem teszi, akkor egy országos népszavazás keretében kérdezik meg a magyarokat arról, szeretnének-e 120 milliárdból egy atlétikai stadiont építeni.

A népszavazási kérdést már hitelesítették,

de az aláírásgyűjtés megkezdésével megvárják a kormány válaszát arra, amit a budapestiek kérnek.

A népszavazás ötlete Hadházy Ákos független képviselőtől származik, aki a kérdésben úgy nyilatkozott, hogy nagyon könnyen össze lehetne gyűjteni a szükséges aláírásokat a kérdésben.