Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A Néprajzi Múzeum főigazgatójának senki se szólt, hogy leállítanák az építkezést a Városligetben

2019. november 15. 14:21 - szerző: MTI

A Néprajzi Múzeum főigazgatójának senki se szólt, hogy leállítanák az építkezést a Városligetben

Nem kapott az új Néprajzi Múzeum építésének leállításával kapcsolatos megkeresést az intézmény, a beruházás az önkormányzati választás óta is zavartalanul folytatódik - mondta el Kemecsei Lajos főigazgató pénteken újságíróknak Budapesten.

A Néprajzi Múzeum látványterve
Fotó: Napur Architect

Hangsúlyozta: nem hangzott el olyan felvetés, hogy le kellene állítani a Néprajzi Múzeum leendő otthonának építését az Ötvenhatosok terén. Ez arra utal, hogy mindegyik politikai oldal érzi: 150 éves adósságot törleszt, ha története során először a múzeum végre saját célra épült otthont kap - jegyezte meg.

Hozzátette, hogy az új épület megnyitásáig a Néprajzi Múzeum még aktívabban van jelen az online térben, jól halad a költözés előkészítése és a gyűjtemény digitalizálása, valamint előrehaladott állapotban van a leendő állandó kiállítás tervezése is  írja az MTI.

Karácsony Gergely főpolgármester az október 13-i önkormányzati választást felvezető kampányban ígérte meg, hogy megakadályozza azoknak a városligeti épületeknek a megépítését, amelyeknek még nincs építési engedélye. Azóta erről döntés is született a Főváros Közgyűlésben.