Szabad a pálya: Tervezhetik a Népliget vasútállomást

Lezárult a NIF beszerzése a Népliget vasútállomás tervezésére így végre megindulhat a munka a Déli Körvasút utolsó hiányzó elemének tervezésén is - tette közzé közösségi oldalán Vitézy Dávid.

2020. szeptember 11., 13:43

Szerző:

Mint írja Az új vasúti megálló az M3 metró és a Déli Körvasúton közlekedő vonatok közötti, régóta hiányzó átszállási lehetőséget teremti meg, egyben kiszolgálja a Népligetet és a környező fejlesztési területeket. A vasúti összeköttetés a térségben található és fejlődő irodanegyed közvetlen repülőtéri kapcsolatát is biztosíthatja a jövőben, és kapcsolatot adhat a népligeti buszpályaudvar felé is.

Az új Népliget megálló kapcsolódni fog az M3 metró Ecseri úti állomásához, melynek a vasúti megállóhoz közelebb eső végén, a 3-as villamos megállója mellett új liftes kijáratot épít a BKV a Kormány által biztosított központi költségvetési és európai uniós források segítségével. Az új metrókijárat - illetve az Üllői út - Ecseri úti csomópont - és a vasúti megálló között közvetlen nyomvonalon fedett gyalogos útvonalat terveztetünk, a Fővárossal és a X. kerülettel együttműködésben.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.