Betiltanák a magyar himnuszt Kárpátalján

A törvénymódosító indítvány szerint tilos a külföldi állami himnuszok éneklése és lejátszása is.

2021. január 31., 17:05

Szerző:

 

Anatolij Kosztyuh, a Nép Szolgája párt (amelyik az államfőt is adja) kárpátaljai parlamenti képviselője a Legfelső Tanácsban módosító tervezetet nyújtott be a helyi önkormányzatokról szóló törvényhez, amely megtiltaná a külföldi állami himnuszok éneklését és lejátszását a tanácsüléseken – adta hírül a politic.karpat.in.ua.

 

A lap úgy tudja Anatolij törvénytervezete szerint a tiltás kiterjedne a községi, nagyközségi, városi, városi kerületi, járási és megyei tanácsok plenáris üléseire is. Anatolij Kosztyuh szerint minden ülésnek

 

Ukrajna állami himnuszával kell kezdődniük és befejeződniük.

 

Ez alól mentesülhetnek azok az események, amikor az üléseken külföldi állami küldöttség, csoport vagy tisztségviselők vesznek részt. Ez a törvénymódosítás Ukrajnában két kisebbséget, az oroszokat és a magyarokat érintheti hátrányosan. 

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.