Nemzetközileg jegyzett Mikulás adja át az ajándékokat a legszegényebb pécsi gyerekeknek

2018. december 5. 11:02 - szerző: 168 Óra

December hetedikén este hatkor a pécsi Iparosház második emeleti nagytermében tartja immár negyedik alkalommal Mikulás ünnepségét a Nő az Esély Egyesület. Idén 67 pécsi gyermek, 26 család vesz részt az eseményen. Azon az eseményen, amely nélkül ezek a gyerekek semmilyen élményt vagy ajándékot nem kaptak volna – írja a Pécsi Stop.

Az egyesület vezetőinek munkáját szerdán egy komplett általános iskolai osztály segíti. A fiúknak fiús, a lányoknak lányos ajándékot csomagolnak a szorgos kezek, a csecsemőknek pedig kis kelengyét állítanak össze. A szülőknek tartós élelmiszercsomaggal kedveskednek, erről az Iványi Gábor-féle Evangéliumi Testvérközösség Hitközség pécsi szervezete gondoskodott.

A gyerekeknek egy olyan profi Mikulás adja át az ajándékokat, aki rendszeres résztvevője nemzetközi télapó találkozóknak,

a jótékonysági egyesület a menekültválság idején került vele közelebbi kapcsolatba.

a családoknak a pécsi mazsorett együttes ad műsort. A program végén ingyen turkálóban is válogathatnak a vendégek az ajándék ruhák között.

Az, hogy a legelesettebb pécsi családok gyermekei is kapnak ajándékot, az egyesület állhatatos munkáján kívül magánszemélyek és a Szabolcsfalui Asszonyklub felajánlásainak köszönhető.