Nem is 1,8 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

2020. október 21. 16:48 - szerző: 168 Óra

"1,8 millió ember leül a konyhában az asszonnyal, vagy az emberrel, vagy a gyerekkel, maguk elé húzzák a kormány kérdőívét, és nem elküldik a fenébe, hanem azt mondják, nézzük, mégis miről van szó", mondta a Vasárnapi Újságban Orbán Viktor, és a kormány és a Fidesz is többször jelentette ki, 1,8 millióan töltötték ki a Nemzeti Konzultációt. 

Ám most Szél Bernadett független országgyűlési képviselőnek a kormány azt a választ adta, a konzultációt "1 682 295 ezren töltötték ki, "azonban tekintettel arra, hogy az első kérdésre több válasz megadása is lehetséges volt, összesen 1 796 988 válasz érkezett".

"Magyarul nem a visszaküldők száma volt 1,8 millió, hanem a válaszoké. Ha valaki négyet ikszelt az első kérdésnél, akkor őt négy személynek vették, így lett 1,8 millió válaszból 1,8 millió visszaküldő. 115 ezerrel csaltak ezzel a módszerrel fölfele, meg még ki tudja hánnyal — nem tudjuk, mert nem engedik ellenőrizni", teszi hozzá Szél a Facebookon, aki Hadházy Ákossal együtt azért küzd, hogy megnézhessék a visszaküldött íveket.