Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

232 ezer nemzeti konzultációs ívet küldtek vissza eddig, ez Dömötör államtitkár szerint nagyon nagy érdeklődést jelez

2020. július 8. 20:15 - szerző: 168 Óra - forrás: MTI

Nagyon nagy az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt, a szerda reggeli összesített adatok alapján már 232 ezer kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján.

Az ívek túlnyomó részét postai úton küldték vissza – derült ki ugyancsak. 

Figyelembe véve, hogy messze még a feladási határidő, és még messze nincs vége a kézbesítéseknek,

ez nagyon nagy érdeklődést jelez

– mondta az államtitkár.

Dömötör rámutatott: bár a koronavírus-járvány elleni küzdelem első szakaszát sikeresen zárták, de a vírus változatlanul jelen van, a környező országokban növekvő számokról szólnak a beszámolók, és mivel vakcina változatlanul nem áll rendelkezésre, Magyarországnak is fel kell készülnie a második hullámra. Akkor tudják mindezt a legeredményesebben megtenni, ha tudják, melyek a járvány elleni küzdelem leginkább támogatott intézkedései, a konzultáció ebben ad majd világosabb képet - hangsúlyozta.

A parlamenti államtitkár sajnálatát fejezte ki, hogy a baloldali pártok és más szereplők a korábbi rossz gyakorlatuknak megfelelően most is támadják a konzultációt. Van, ahol postaládából veszik ki a kérdőívet, van, ahol a küldeményeket gyűjtik össze, és a szerdai példa alapján a konzultációs honlapot is támadják.

Minden egyes ilyen támadás újabb ok arra, hogy mindenki elmondja a véleményét

– közölte az MTI beszámolja szeint 

A postások nagyjából 7,8 millió konzultációs ívet kézbesítenek július 15-éig.