A Nemzeti Állatvédelmi Program megújítását sürgette a miniszteri biztos

2020. október 16., 17:39

Szerző:

A Nemzeti Állatvédelmi Program megújításának és végrehajtásának konzultáción és széles társadalmi együttműködésen kell alapulnia - hangsúlyozta a program végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a pénteki veszprémi sajtótájékoztatóján.

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy a program legfontosabb elemei közé tartozik az ivartalanítási program folytatása, amelyre tavaly 100 millió forintot fordított a kormány.

Ezen kívül fontos fellépni a szaporítókkal szemben, akik a jogszabályokat és az előírásokat be nem tartva, megfelelő tudás és a szükséges engedélyek nélkül szaporítják az állatokat - mondta Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

A program fontos eleme, hogy a felelős állattartást már az iskolásokkal meg kell ismertetni - hangsúlyozta.

A gyepmesteri telepek működését a program részeként felül kell vizsgálni - fűzte hozzá.

Emlékeztetett: a kormány 2013-ban programot indított annak érdekében, hogy minden négy hónaposnál idősebb kutyát egyedi jelöléssel lássanak el az azonosíthatóság érdekében.

(MTI)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.