Nemsokára kezdődik a munka, Mészáros Lőrinc veje újíthatja fel a szombathelyi Sportligetet több mint egymilliárd forintért

2019. január 7. 19:53 - szerző: Ágoston Zoltán

Heteken belül elkezdődik a szombathelyi Sportliget felújítása, amelyre a megbízást a Mészáros Lőrinc vejeként ismert Homlok Zsolt cége, a Homlok Zrt. nyerte el tavaly novemberben – írja a nyugat.hu a cég közlésére hivatkozva. A Homlok Zrt. 1,155 milliárd forintért végzi el a munkát, de úgy tűnik, kevesebbe fog kerülni, a Homlok Zrt. közleménye szerint ugyanis a Sportliget felújítására nettó 730,77 millió forintot szánnak, az Aranypatak új gyalogoshídját pedig nettó 27,2 millió forintért építik meg, a kettő együtt viszont bruttó 962,5 millió forintot jelent. Ez  192,5 millióval kevesebb a közbeszerzésben szereplő összegnél. 

Homlok Zsolt és felesége, Mészáros Ágnes

A munkálatok keretében a területen található  kilenc sportpályát felújítják, épül egy új, korszerű, streetballra is megfelelő pálya a meglévő kosárlabdapálya helyén, aszfaltozott görkorcsolyapálya és egy  9 street workout elemből álló szabadtéri fitneszpályája is lesz. Kialakítanak a területen egy éttermet, egy sporteszköz-kölcsönzőt, egy öltözőt és egy raktár-géptároló udvart is, a látogatók számára pedig szociális helyiségek kialakítását tervezik, ami pedig az Arany-patakot illeti, azon keresztül akadálymentes gyalogos híd épül, és vezet majd át a Csónakázó-tó területére. Megújul a patakparti sétány is, a patak mentén szakaszon több mint 40 apró dombot létesítenek, köztük kanyargós ösvényekkel és kocogó úttal.