Németh Szilárdék elhajtották a legnagyobb magyar birkózó özvegyét, aki tiszteletdíjat ajánlott fel a vb-re

2018. október 19., 14:12

Szerző:

Nem tartottak igényt a budapesti szervezők a legnagyobb magyar birkózó, a nemzet sportolói közé választott Polyák Imre özvegye által felajánlott tiszteletdíjra a szombaton kezdődő világbajnokságon. A világ második legeredményesebb birkózója, Tokió olimpiai bajnoka éppen 60 éve, 1958-ban nyerte meg az első budapesti megméretést 62 kilogrammos súlycsoportban, aminek az emlékéül az özvegy tiszteletdíjként egy szobrot ajánlott fel – írja az atv.hu

A szombaton kezdődő világbajnokság kitűnő alkalom volna, hogy a magyar szervezők megemlékezzenek a kerek évfordulóról. Ráadásul az esemény beharangozóján, szerdán a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Németh Szilárd fideszes politikus éppen a hagyományokkal büszkélkedett.

Az özvegy Komáromi Tibort, a szövetég szakmai igazgatóját kereste meg az ötlettel. – Mondtam neki, hogy Tibi, nem én szeretném átadni, én csak felajánlottam. Én nem szeretnék oda kibicegni. Csak annyi, hogy a Polyák Imre tiszteletére az özvegye egy külön tiszteletdíjat átadott. És azt mondta: jó Magdika! Szerintem nem lesz semmi probléma – mesélte az özvegy. Aztán a múlt héten jött a váratlan hír, ami leforrázta: telefonáltak a szövetségtől, hogy

ez nem lehetséges. 

Az ATV Híradója megkereste a szervező bizottság elnökét, Németh Szilárdot és Komáromi Tibort is, miért utasították el a felajánlást, válasz azonban nem érkezett – írja a portál.

Németh Szilárd szövetsége egyébként mindent megtesz, hogy a világbajnokság látványosra sikeredjen. A tervük például az is, hogy 3000 embert buszoztatnak és etetnek meg ingyen, hogy ezzel is növeljék a nézőszámot a Papp László Sportarénában, amelyet az esemény apropóján a NOB elnöke is felkeres.  

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.