Németh Szilárd szerint az EU szervezi a migrációt, de persze nem a Gruevszki regényes szöktetésére gondolt

2018. november 22., 11:23

Szerző:

Több ügy mutatja, hogy az Európai Unió meg akarja szervezni a migrációt, és ehhez minden szinten minden eszközt felhasználnak – mondta a Fidesz-KDNP bevándorlásellenes kabinetének csütörtöki ülése után a testület elnöke.

Németh Szilárd elmondta, kabinet ülésén két fontos kérdést tárgyaltak meghívott szakértőikkel: a migránskártyák, továbbá a humanitárius vízum néven futó „migránsvízum” ügyét.

Németh Szilárd szerint Brüsszel még a májusi választás előtt olyan jogi környezetet akar teremteni, amellyel a migránspárti politika folytatható. Ez lesz a jövő évi EP-választás tétje –

összegzett a politikus az MTI tudósítása szerint pár nappal azután, hogy kiderült, a korrupció miatt elítélt Nikola Gruevszki két magyar konzul segítségével, magyar nagykövetségi autón menekült át a Balkánon kétéves börtönbüntetése elől, hogy aztán – július óta vélhetően egyedüliként – menekültstátuszt kapjon Budapesten.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.