Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Németh Szilárd szerint a magyar katonák hazaszeretete a garancia arra, hogy az európai értékek biztonságban legyenek

2019. május 18. 16:23 - szerző: MTI

A honvédségnek a Zrínyi 2026 program keretében 2019-ben 513 milliárd forintos rekordköltségvetése van - mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budaörsön, a honvédelem napi rendezvényen.

Németh Szilárd kiemelte, hogy az 513 milliárd forintos költségvetésből 150 milliárd forint jut fejlesztésre azért, hogy egy modern, ütőképes, a hazája iránt elkötelezett hadsereget építsünk fel, amely

bármely más nemzet fegyveres erejével felveszi a versenyt.

Jelezte, hogy már számos haditechnikai beszerzéssel büszkélkedhet a honvédség, amelyek a budaörsi repülőtéren rendezett háromnapos haditechnikai és légi bemutatón is megjelennek. Beszélt arról, hogy a modern technológia, a nemzeti emlékezet szerves részét képező katonai hagyományok, valamint a magyar katonák elszántsága és hazaszeretete a garancia arra, hogy Magyarország és az európai értékek a jövőben is biztonságban legyenek, ezért a kormány nem akarja, hogy egy idegen hatalom beavatkozzon Magyarország életébe.

Nem lennénk Németh Szilárd célkeresztjében
Fotó: Facebook

Németh Szilárd szerint a magyarok büszkék önmagukra, őseikre, hazájukra és büszkék a katonáikra is, azokra a honvédekre, akik a szabadságharcos elődökhöz hasonlóan elhivatottan, hűséggel szolgálják hazánkat itthon, vagy külföldi misszióban tartják fenn a törékeny békét.    Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy fiatalok a bemutatókat látva kedvet kapjanak a katonáskodáshoz.

Nem titkolt célunk, hogy megnyerjük őket a honvédelem ügyének - jelentette ki.

Azt az utat szeretnék megismertetni, amely elvezet oda, hogy Magyarország 2026-ra a régió egyik legmeghatározóbb, legütőképesebb katonai erejévé váljon – tette hozzá.