Németh Szilárd megnevezte az eltakarítandó szervezeteket

2017. január 11. 16:14

Az ATV-nek adott interjút Németh Szilárd Fidesz-alelnök, és elmondta, egészen konkrétan kikre gondolt, amikor azt mondta, „ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani”. A TASZ, a Magyar Helsinki Bizottság és a Transparency International szerepel Németh Szilárd (pontosabban a Fidesz) listáján.

Fotó: Bazánth Ivola


„Véleményem szerint ezek a civil szervezetek csak a születéseiknél és a főnökeiknél fogva tartoznak Soroshoz, amikor létrehozzák ezeket a civil szervezeteket, pontosan tudják, hogy nem civil szervezetet hoznak létre, hanem olyan civil szervezetet, amik be akarnak szólni a politikába. Azért hozzák létre ezeket a szervezeteket, hogy befolyásolják az adott ország politikáját úgy, hogy nem kell részt venniük a választásokon” – mondta a műsorban Németh.
„Ezek a szervezetek létrehoztak egy párhuzamos világot, ahol ott vannak a tudósaik, jelentéseik, ezt egy milliárdos finanszírozza, és politikai kérdésekben nyilvánulnak meg” – mondta. Csakhogy szerinte ezek úgy akarnak beleszólni a nagypolitikába, hogy nincs rá legitimációjuk.

Orbán Viktor a 888.hu-nak adott interjúban decemberben már jelezte, hogy a bankok, a multik, az Egyesült Államok, Brüsszel és a migránsok után ki lesz a nép következő ellensége. Azt mondta, hogy az amerikaiak Soros Györgyön keresztül látták megvalósíthatónak azt a „körmönfont akciótervet”, amelynek célja, hogy NGO-kon, alapítványokon, civil szervezeteken, médián keresztül érvényre juttassák a saját érdekeiket. Közölte, hogy ez az év Soros és az általa szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni.

Az egykori Soros-ösztöndíjas Orbán egyébként a civil szervezetek szerepéről írta szakdolgozatát még 1987-ben, ami most valahogy eltűnt a miniszterelnöki honlapról. 2007-ben segítséget kért és kapott a TASZ-tól, egy győztes személyiségi jogi perben képviselték.