Németh Szilárd libazsírral oldja ki a vitaminokat a csirkeszárnyból

2018. február 23. 15:12 - szerző: H.Sz.

Gondolom, önök is hiányolták már az új magyar gasztropápa, Németh Szilárd Fidesz-alelnök receptjeit, hiszen a legutóbbi kolbászos tepertőkrémes kaland is olyan felejthetetlen volt.

Szerencsére nem kellett sokat várni, a 24.hu észrevette, hogy a kampány előtt plusz 32 millióval megtámogatott Csepeli Hírmondóban újabb recept bukkant fel Németh Szilárd „Így főzök én” sorozatában. Ezúttal egy viszonylag kímélő szárnyasleves rotyogott a fazékban, amiből később barnamártásos csirkeszárny lesz, hiszen, mint írja, a böjt közeledtével érkeznek a hús nélküli ételek (?!). Itt egy pillanatra megálltunk, nem értettük, de inkább lapoztunk. 

Ha pedig azt gondolnák, csupa egészségtelen fogás készül a bendőjét szerető politikus konyhájában, tévednek. Németh Szilárd ugyanis rávilágít arra az egyszerű praktikára, mely szerint libazsírral könnyen lehet vitamint kioldani a csirkehúsból.

- Mivel a szárny viszonylag zsírtalan és rövid ideig főtt a levesben, libazsírral oldom meg, hogy az ízek, zamatok, vitaminok kioldódjanak - magyarázza a főzési folyamatokat a Fidesz második embere, akinek a nevét potom 19-szer írták le a lapban, impozáns alakja valamilyen formában pedig tíz képen is szerepel.

 

Fotó: Csepeli Hírmondó/Ittlakunk