Németh Szilárd iszonyatos migráns-invázióra számít, ezer katonát vezényelnek a határra

2019. június 1., 13:40

Szerző:

Ismét ezer honvéd vesz részt szombat reggeltől Magyarország déli határszakasza védelmében; ezt a Balkánon jelentősen megnövekedett migrációs nyomás és a rendőrség nyári feladatai teszik szükségessé – mondta a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Németh Szilárd közölte: a hazai titkosszolgálatok és külföldi társszolgálataik jelentése szerint

iszonyatosan megnőtt az illegális migrációs nyomás a Balkánon, a rendőrségnek pedig komoly erőket kell vezényelnie nyári feladatainak ellátására.

A kormány ezért úgy döntött, hogy a honvédség ismét nagyobb létszámmal, teljes képességével vesz részt a határőrizeti feladatokban - hangsúlyozta Németh Szilárd. Ismertetése szerint a manőverező katonák száma - három váltásban - 650, logisztikai feladatokat mintegy 200 honvéd lát el, a támogató erők 150 fővel vannak jelen, ami összesen ezer honvédet jelent.

Nem lennénk Németh Szilárd célkeresztjében
Fotó: Facebook

A tartalékállomány újabb ezer főt tesz ki, akiknek szolgálatba vonása 24 órán belül lehetséges.

Emlékeztetett rá: 2015-ben 400 ezer illegális bevándorló "zakatolt át" az országon. A helyzet kezeléséhez a kormány akkor hiába várta Brüsszel segítségét, ezért a magyar emberek megkérdezésével műszaki és jogi határzárat vontak a déli határszakaszra - idézte fel.

Megjegyezte azt is, hogy jogi határzár szabályainak megszavazásában

a kormány nem számíthatott az ellenzékre, hiszen ők akkor is nyíltan bevándorláspárti politikát folytattak.

Erősen működnek Soros György bevándorlás-szervező álciviljei, az embercsempészek és Brüsszelben még mindig ott vannak a migránsokat tárt karokkal váró a politikusok - indokolta az intézkedéseket az államtitkár.

Mellesleg: A bevándorlás ellen háborúzó Magyarországon 2017-ben 117 ezer unión kívül polgár kapott letelepedési vagy tartózkodási engedélyt. Ez volt a legnagyobb arányú növekedés az EU-ban, amelynek főleg kínaiak, oroszok arabok örülhettek.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.