Németh Szilárd elnézést kér és sajnálkozik a hazugsága miatt

2018. november 27., 16:32

Szerző:

Az állami hírügynökségen, az MTI-n keresztül tette nyilvánossá bocsánatkérését a Fidesz alelnöke, örökös rezsibiztosa és migránsfalója, Németh Szilárd, akit a bíróság jogerős ítélete kötelezett arra, hogy kérjen elnézést az Eötvös Károly Intézettől azért, mert hamisítással vádolta őket. Ám a fideszes politikus annyira el akarta ezt kerülni, hogy végül végrehajtást rendeltek el ellene.

végrehajtás végül hatott, Németh nem húzta tovább az ítélet végrehajtását. Alább olvashatja szó szerint a bűnbánó rezsibiztos szavait.

„A Fővárosi Ítélőtábla 2.Pf.20.202/2018/4/II. sorszámú ítélete azt állapította meg, hogy azzal sértettem meg az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Kft. felperes jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát, hogy 2017. március 14-én a mandiner.hu internetes oldal részére adott interjúban valótlanul állítottam, hogy a felperes keretében működő Eötvös Károly Közpolitikai Intézet nem annyi támogatást kapott a Soros Györgyhöz köthető szervezetektől, mint amit a közhasznúsági jelentéseiben feltüntetett, hanem 145 000 000 forintot vagy ennél is többet. Az előzőek miatt sajnálkozásomat fejezem ki az elkövetett jogsértésért, és elnézést kérek az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Kft.-től és Majtényi Lászlótól.”

Az ügynek azonban akkor lesz vége, ha a Fővárosi Törvényszék végzése alapján a politikus kifizeti az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet részére – a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogának megsértése miatt – a megállapított 350 000 forint sérelemdíjat, valamint összesen 102 000 forint perköltséget.

UPDATE

Szerdán Németh Szilárd kiadott egy közleményt, amelyben név szerint említi portálunkat, hangsúlyozva, hogy bíróság által előírt kötelezettségének maradéktalanul eleget tett, és a 350.000 forintos  sérelemdíjat, a 30 000 forint  elsőfokú és 72 000 forint másodfokú perköltséget a felperes számlájára a közlemény megjelenését megelőzően átutalta. Ez a politikusnak a fent már idézett keddi közleményéből nem derült ki egyértelműen. Az, amelyik ma jelent meg az MTI OS-ben, szó szerint így hangzik:

„2018. november hó 27. napján a 168ora.hu internetes oldalon megjelent közlemény, melyben sajnálkozásomat fejeztem ki az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Kft. jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogának megsértéséért, és elnézést kértem az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Kft.-től és Majtényi Lászlótól, tévesen állította az alábbiakat: »Az ügynek azonban akkor lesz vége, ha a Fővárosi Törvényszék végzése alapján a politikus megfizeti az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet részére - a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogának megsértése miatt - a megállapított 350 000 forint sérelemdíjat, valamint összesen 102 000 forint perköltséget.«

A bíróság által előírt kötelezettségemnek maradéktalanul eleget tettem, s a 350.000,-Ft sérelemdíjat, a 30.000,-Ft elsőfokú és 72.000,-Ft másodfokú perköltséget a felperes számlájára a közlemény megjelenését megelőzően, korábban átutaltam.

Németh Szilárd”

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.