Németh Szilárd államtitkár (!) szerint nem lankadhat az éberség

2018. november 28., 17:36

Szerző:

A migrációs veszély nem múlt el – jelentette ki az MTI tudósítása szerint Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Németh Szilárd elmondta: a magyar és európai titkosszolgálatok jelentése alapján a Balkánon több mint 70 ezer ember áll készen, hogy az Európai Unió területére lépjen. Ráadásul látható, hogy a migránsok között hatalmas a feszültség – közölte.

Az ex-rezsibiztos államtitkár minden aggódót megnyugtat: készen állnak arra, hogy a veszélyeztetett határszakaszra akár több ezer katonát vezényeljenek. Ennek begyakorlására rendeltek el 72 órás készenléti gyakorlatot a 175 kilométeres szerb-magyar határszakaszon. A gyakorlaton 2300 katona vesz részt 310 technikai eszközzel, köztük harci járművekkel, rohamcsónakokkal, helikopterrel.

A fideszes politikus szerint a helyzet „csak fokozódni fog", hiszen jövő májusban Európai parlamenti választások lesznek.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.