Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Németh Sándor alapító lelkész többségi tulajdonában van az ATV

2020. május 22. 17:23 - szerző: Átlátszó/168 Óra

Tavaly március óta már nem a Hit Gyülekezetéé az ATV többségi tulajdona, hanem átkerült Németh Sándor alapító lelkész magántulajdonába, írta az Átlátszó és a Magyar Hang közös cikkükben. Ők egyébként egy korábbi gyülekezeti tag májusban megjelenő könyvének nyomozását használták fel.

A talán legsikeresebb magyar alapítású egyház tulajdonában álló egyik vállalkozás tulajdonosai közt a cikk szerint egyszer csak felbukkant egy titokzatos, liechtensteini offshore cég. Ez egyre nagyobb tulajdonrészt szerzett, majd amikor már a többséget is megszerezte, inkább átadta a tulajdonrészét Németh Sándornak. Ezzel a húzással Németh pedig az ATV Zrt. többségi tulajdonosává is vált - áll a cikkben.

Fotó: Facebook

Azt nem tudni, ki állt az offshore cég mögött, és hogyha ezt a vallási közösség is így akarta, akkor minek volt szükség erre a trükkre.

A Hit Gyülekezete közleményben reagált, amelyet változtatás nélkül közlünk: „Az ATV Zrt. a jogszabályoknak megfelelően működik és közvetett tulajdonosi körének részleges változására a jogszabályoknak megfelelően került sor, több mint egy évvel ezelőtt. A televízió tartalmában semmilyen érdemi változás nem történt. A tulajdonosváltozás nem csökkentette a Hit Gyülekezetének az ATV Zrt.-ben közvetetten fennálló tulajdoni részesedését. Az ATV Zrt. magáncég, tulajdonosi háttere eddig is közismert volt. Az ATV Zrt. a további vádaskodások esetén peres úton vesz elégtételt a jogsértésekkel szemben.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK