Csatát nyert Németh Balázs a Pitbull ellen, visszatér az M1 híradójába

2020. szeptember 14., 13:47

Szerző:

Hosszú hónapokra eltűnt Németh Balázs, az M1 híradósa az állami médiavállalat hírcsatornájáról. Az M1 legismertebb képernyősének eltűnése mögött belső nézeteltérés, vita húzódott meg. A konfliktus idejére a műsorvezető ugyan továbbra is állományban volt, vagyis nem mondott fel és neki sem mondtak fel, csak épp eleinte szabadságon volt, majd szabadságáról való visszatérés után sem volt beosztva, ezért nem láthatták a nézők nagyjából május óta – írja a Media1.

Az elmúlt hetekben megpróbálta tisztázni a helyzetet a műsorvezető az MTVA-s főnökeivel. A konfliktus elhúzódásával azonban egyre kérdésesebb volt, mi lesz a történet vége, egyáltalán visszakerülhet-e még valaha a képernyőre.

A konfliktusról hiába kérdezte a portál szeptember elején Németh Balázst.

 A Media1 információi szerint mostanra kezd elsimulni a nézeteltérés, mivel ettől a héttől Németh Balázs neve újra szerepel a műsorvezetők beosztásában, vagyis visszatérhet az esti híradóba.

A lap úgy tudja, hogy Németh Balázs, vagy ahogy a Közmédiánál házon belül emlegetik néhányan, „A Celeb” és a médiás berkekben csak Pitbull becenévvel illetett Németh Zsolt közmédiás csatornaigazgató között támadt feszültség. 

A Media1 információi szerint a vita Németh Balázs győzelmével ért véget.

Németh mostantól olyan beosztás szerint, olyan feltételekkel dolgozhat, azaz annyit és azokban az idősávokban, mint a koronavírus előtt, tehát ahogyan a műsorvezető szerette volna.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.