Nem volt engedélye az adományból épített játszótérnek Nagykanizsán, ezért könyörtelenül elbontotta az önkormányzat

2019. április 19. 20:40 - szerző: 168 Óra

Tíz évig senkit sem zavart egy játszótér Nagykanizsán, amelyet a közelben lakók építettek saját pénzükön. Most azonban egyik napról a másikra a hivatalnak szemet szúrt, hogy ennek a néhány játéknak nincs engedélye, úgy pedig nem maradhatnak ott - írta az Atv.hu. A családi házas részen egy csendes térre vihették a szülők a gyerekeket, most már csak egy jóval távolabbira lehet menni játszani.

„A környékbeli lakók, vállalkozók, valaki, az erdész felajánlotta a fát. A másik vállalkozó hozott vagy ötven facsemetét. faragtuk a fa játékokat. Volt aki szakember, aki mondta, hogy mire kell figyelni, hogyan kell csinálni” – mesélte az egyik lakó.

„Volt hintánk, volt libikókánk, volt homokozó, és mindent elvittek. Még a padot is, amit valamikor ők hoztak ide, azt is elvitték, hogy nehogy le lehessen ülni a téren” – mondja egy anyuka. 

A közelben lakók azt mondták, hogy őket senki sem értesítette a bontásról. A fűnyírás ügyében volt vita, mert a közterületért felelős cég munkatársai azt sem tudták, hogy a játszótér nem magánterület.

Állítólag az önkormányzat sem tudta, hogy közterületről van szó. Ennek utána néztek, megnézték a területet és úgy döntöttek, hogy az itt lévő játékoknak nincs engedélye ezért ezt el is bontották nagyon gyorsan és nagyon szakszerűen.

Pedig a játszóteret gondozó kis közösség éppen a játékok felújítására készült. Már a szükséges anyagot, festéket is megvették, de nem állhattak neki a munkáknak, mert a játszóteret felszámolták. Kerestük az illetékes cég vezetőjét is a történtekkel kapcsolatban, aki munkatársán keresztül annyit üzent, hogy nem kíván ebben a témában kamera elé állni.