Nem visszavonulót fújt Márki-Zay Péter, hanem legális lehetőséget biztosított a Fidesznek a színvallásra

2018. október 7., 21:50

Szerző:

– Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy nem visszavonulásomat jelentettem be, hanem legális lehetőséget ajánlottam Hódmezővásárhely fideszes képviselő-testületi többségének arra, hogy amennyiben nem kívánnak velem, azaz a független, esetlegesen ellenzéki polgármesterrel együtt dolgozni a következő egy évben, akkor oszlassa fel magát – tette egyértelművé vasárnap esti videóbejelentkezésében Márki-Zay Péter.

A független vásárhelyi polgármester szerint a helyi Fidesz nem a lakosok, vagy akár csak választóik érdekeit nézi, amikor megakadályozza a város gyarapodását, s lényegében ellehetetleníti a működést. Éppen ezért, amennyiben ezt törvényes úton szeretnék véghez vinni, novemberig, így a soron következő októberi képviselő-testületi ülésen lenne lehetőségük a színvallásra:

a fideszes többség kezdeményezhetné az önkormányzat feloszlatását, így időközi képviselő-testületi és polgármester-választást lehetne tartani Hódmezővásárhelyen.

Mivel a hatályos törvények szerint jövő októberben lesz a soron következő, rendes helyhatósági választás, egy későbbi időpontban erre már nem kerülhetne sor. Márki-Zay szerint azonban a fideszeseknek el kell dönteniük: a város ellehetetlenítésén, a vásárhelyiek megzsarolásán dolgoznak tovább – ahogyan az elmúlt hét hónapban, vagy a vásros érdekében. Ha előbbi, akkor most egy kampányban még egyszer, utoljára mindent bevethetnek.

A független polgármester szerint a Fideszt ebben az országban már soha többé nem fogja szeretni a többség, legfeljebb a megfélemlítés működhet – ahogyan annak idején Esztergomban is.

Márki-Zay azt is mondta: „természetesen kitartok Hódmezővásárhely, továbbá Magyarország mellett”, nem vonul tehát vissza, de szeretné végre megméretni azt, hogy a korrupt fideszes zsarolás a vásárhelyiek körében is sikerre jutott-e, vagy a tisztességes munkának van foganatja.

Márki-Zay Péter megígérte: mindhalálig küzdeni fog

Megírtuk: nagyon úgy néz ki, hogy végleg besokallt a független polgármester: a képviselő-testület feloszlatását és új polgármester-, valamint önkormányzat-választást követel. „ARRA KÉREM A VÁLASZTÓKERÜLET HŰBÉRURÁT, HOGY NE KÍNOZZA SZEGÉNY ÁRTATLAN VÁSÁRHELYI GYEREKEKET MÉG EGY TELJES ÉVIG: MOST AZONNAL ÁLLJUNK MEG ÉS RENDEZZÜK A VÁROS SORSÁT” – írta a körzet országgyűlési képviselőjének a kiborult független polgármester vasárnap délelőtti Facebook-bejegyzésében.

Most Márki-Zay inkább összefogásra szólított, s tisztességes, békés ellenállásra kérte támogatóit, a Fideszt pedig arra: ne a gyerekeken álljon bosszút azért, mert Lázár János „elbukta” Vásárhelyet. Márki-Zay nem nagyon reménykedik, de azt is megoldásnak látná, hogy Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője visszairányítaná a Hódmezővásárhelyről elterelt pénzeket és adótámogatásokat, de amíg erre nincs lehetőség, addig az ellenállás és a rendszer ki nem szolgálása maradt.

A független polgármester keddre egy helyi tiltakozó akciót is szervez, a vásárhelyi sporttól elcsatornázott pénzek ügyében.

„Soha nem fogjuk feladni. Mindhalálig fogok küzdeni egy demokratikus, szabad Magyarországért” – jelentette ki Márki-Zay.

 

 

 

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.