Nem tudták, hogy mindketten ugyanannak az ózdi férfinak az ágyába bújnak, de amikor kiderült, összefogtak és felpofozták

2019. május 14., 10:13

Szerző:

Csoportosan elkövezett önbíráskodás miatt emelt vádat az Ózdi Járási Ügyészség két nő és egy férfi ellen - olvasható az ügyészség honlapján.

Az ózdi dráma főszereplője két nő és két férfi. Előbbiek pénzért szexeltek az egyik férfival, aki a történet sértettje, de nem tudtak egymásról. A véletlennek köszönhetően aztán összetalálkoztak a férfi ózdi házában, és ahelyett, hogy egymással veszekedtek volna, összefogtak. Úgy gondolták, hogy a férfinak „fájdalomdíjat” kellene fizetnie, de ha erre nem hajlandó, pár dolgot legalább elvisznek a házból. A tervet úgy próbálták a tudtára hozni, hogy mindketten felpofozták. Neki viszont nem volt pénze, és úgy látta a legjobbnak, ha lelép a házból. Az egyik nővel azonban volt egy másik férfi, aki utánament, visszarángatta a házba, összekötözte valamilyen ruhadarabbal és a száját is betömte.

Az egyik nő közben begyűjtött pár értéktárgyat, majd elment, ezzel ki is szállt a történetből. A másik nő is összekészített pár vagyontárgyat, de a férfi társával - aki visszarángatta a sértettet - úgy döntöttek, reggelig maradnak a házban, hogy másnap együtt kísérjék el a két nőt magára haragító háztulajdonost a bankautomatához. Szerencsétlen férfi számláján csak ezer forint volt. Ezt odaadta az egyik nőnek, aki rögtön el is költötte a boltban a pénzt.

Ezután visszatértek a házba, és itt érkezett el a férfi menekülésének ideje: kisurrant saját házából és hívta a rendőröket. Mire a rendőrök megérkeztek, a nő benyugtatózva feküdt a lakásban.

Az ügyészség mindhárom vádlottal - a két nővel és a férfival - szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.