Nem tud jelölteket indítani a Jobbik, mert nincs pénzük

2018. május 16. 18:03 - szerző: 168 Óra

Szűkszavú közleményben jelentette be a Jobbik, hogy a nehéz anyagi helyzete miatt nem indít jelölteket a budapesti időközi polgármester-választásokon. Mint írják:

„A Jobbik nem indít saját jelölteket a Budapest V. és VIII. kerületi időközi önkormányzati választásokon. A legerősebb ellenzéki párt jelenlegi pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé, hogy minden időközi választáson elinduljon, még abban az esetben sem, ha van hiteles és alkalmas jelöltje."

A Jobbikot tiltott pártfinanszírozás miatt tavaly decemberben 331 millió forintra büntette az Állami Számvevőszék és a szabályok szerint még ugyanekkora összeggel kell csökkenteni a párt idei állami támogatását. Az összesen 662 milliós kiesést alaposan megérzi a Jobbik kasszája (majd, mert még nem érvényesítették a büntetést), ebben az esetben arról is lehet szó, hogy a jobbikos jelöltnek nem sok esélye lenne a két választáson. Az áprilisi parlamenti választáson az V. kerületet is magába foglaló választókerületben Stummer János 10, a VIII. kerületben az egyik jobbikos húzónévnek számító Dúró Dóra pedig 13 százalékot szerzett, mindketten harmadik helyen végeztek az egyéni mandátumért vívott küzdelemben.

Update: Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta, hogy ami pénze volt a pártnak, azt az országgyűlési választás kampányában elköltötték. A fővárost így elengedték, de Tiszavasvárit – amit jelenleg jobbikos polgármester irányít – nem adják fel.