Nem szólt a rendőröknek a fegyőr, hogy töltény nélküli pisztollyal szökött meg a túszejtő a Fővárosi Törvényszékről - Videó

2019. február 23. 20:57 - szerző: 168 Óra

A tárgyalóban kiesett a tár a büntetésvégrehajtási őr fegyveréből, amikor dulakodni kezdett a múlt pénteken megszökött fegyenccel. Az őr elvileg tudta, hogy üres a fegyver, mégsem szólt róla a rendőröknek - írta a hvg.hu az RTL Klub Híradója alapján.

A korábban megjelent cikkek, és a hvg.hu információi szerint is a fegyőrnek dulakodás közben sikerült megnyomnia a nála lévő maroklőfegyver tárkioldó gombját, így történhetett meg, hogy nem volt töltény abban a pisztolyban, amit az ítélethirdetés után megszökött Sz. Károly megszerzett.

A képet árnyalja az RTL riportja, amelyben az hangzik el, hogy a tár a dulakodás közben kiesett a pisztolyból, de az őr ezt nem mondta senkinek, egyszerűen eltette a tárat. Így a rendőrök végig úgy tudták, hogy egy éles fegyverrel menekülő rabot üldöznek, aki bárkire tüzet nyithat.

A férfit a múlt hét pénteken szállították a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületébe, ahol garázdaság és rongálás miatt 1 év 1 hónapra ítélték, ám onnan megszökött és végül 5 lövéssel ártalmatlanították a XV. kerületben. A szökött fegyenc jelenleg a tököli rabkórházban van.