Nem szolgálták ki, dühében majdnem felgyújtotta a bajai adventi koszorút a bazaltrészeg sükösdi férfi

2018. október 18., 11:47

Szerző:

A 42 éves sükösdi férfi tavaly november 25-én hajnalban ittasan bement az egyik bajai dohányboltba, azonban nem szolgálták ki, mert nem volt nála elegendő pénz.

Az ittas férfi ekkor távozott ugyan, de nem sokkal később visszament és szidalmazta az eladót, valamint egy ott tartózkodó vásárlót is. Az eladó kiküldte a vádlottat az üzletből, aki végül hangos kiabálás közepette távozott és a Szentháromság térre indult.

A főtéren kihúzott egy csomót az adventi koszorúnak elhelyezett 220 db szalmaköteg egyikéből, meggyújtotta, majd a szalmabáláktól alig 20 cm távolságra az útra dobta. A fellobbanó lángot egy járókelő észlelte, eltaposta, így a tűz nem terjedt át a szalmabálákra.

A férfivel szemben amiatt is eljárás folyik, mert házassága felbomlását nem tudta elfogadni és volt feleségét – annak akarata és kérése ellenére – tavaly novembertől mintegy 3 hónapon keresztül 143 alkalommal hívta telefonon. Emellett a vádlott rendszeresen, jellemzően éjjel vagy hajnalban volt felesége lakóházához ment, a kaput rugdosta, a redőnyt ütögette, majd az ablaküveget is betörte.

Mindez nem volt elegendő, mert bár a bíróság a férfit – a vele szemben időközben elrendelt távoltartás megszegése miatt – 10 napra elzárta, szabadulása után ismét volt felesége házához ment és dühében leszakította a redőnyt.

A büntetett előéletű férfit az ügyészség garázdaság, rongálás és zaklatás vétségével vádolja.