Nem névre szólóak a rezsiutalványok, a nyugdíjasok átadhatják a hozzátartozóiknak

2019. augusztus 26., 11:57

Szerző:

Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, ezért ha nekik nincs rá szükségük, akkor azzal hozzátartozóikat is segíthetik – közölte a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár az M1-en hétfőn.

Fónagy János elmondta, az öregségi nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők egyszeri kilencezer forint értékű rezsiutalványt kapnak, azokat a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.

– Postai fizetés esetén az utalványon túli összeget csak készpénzzel lehet kiegészíteni. Az utalványból visszaadni nem lehet, a többletet a következő számlán írják jóvá. Banki átutalás esetén az utalványt a szolgáltató ügyfélszolgálatán kell leadni, amelyet a szolgáltató 15 napon belül ír jóvá

– tudatta. Hozzátette, a rezsiutalványokra nagyjából 2,6 millió ember jogosult. A jogosultságról a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet tájékozódni.

Erzsébet-utalványok kézbesítése Budapesten
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Fónagy János a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában arról beszélt, Magyarország gazdasági helyzete lehetővé teszi, hogy a nyugdíjasok, az adómentes rezsiutalványon felül, a korábbi évekhez hasonlóan, az év végéig nyugdíjprémiumot is kapjanak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Kormányinfón jelentette be, hogy kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas. Bejelentését egy nappal azelőtt tette, hogy hivatalosan elindult az önkormányzati választások kampánya. Az ígéret szerint minden jogosult megkapja szeptember végégig a plusz juttatást, vagyis még időben a szavazás előtt.